Η προκήρυξη για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2021-2022

Προκήρυξη 6000/2/6690-σ’/17-05-2021 (ΑΔΑ: ΨΔΧΟ46ΜΤΛΒ-7ΓΖ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Προκηρύσσουμε διαγωνισμό για την κατάταξη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία και εισαγωγή τους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, ως ακολούθως: Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε τριακόσιους δέκα (310) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα το δελτίο εξεταζομένου υποψηφίου του ΥΠΑΙΘ και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή του κατά περίπτωση νόμιμου τίτλου παραμονής για τους ομογενείς, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15:00 της 02-06-2021.

Οι υποψήφιοι, πριν την επιλογή τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις, δεσμευτικά εντός του χρόνου λειτουργίας των αρμόδιων Επιτροπών. Οι εξετάσεις αυτές περιλαμβάνουν ψυχοτεχνική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις διαρκούν για κάθε υποψήφιο/α συνολικά τρεις (3) ημέρες και διεξάγονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη αναλυτικά εδώ

Η προκήρυξη για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2021-2022